Home
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest
Iq-test
Vacaturebank
Database beroepen
Functiecategorie
Branche
Mijn beroep...
Opleidingen
MBO opleidingen
HBO opleidingen
Universitair
Veelgestelde vragen
Beroepskeuze
Coaching
Loopbaanadvies
Outplacement
Reintegratie
Solliciteren
Studeren
Uitzendwerk
Werkloosheid
Documentatie
Nieuwsarchief
Tijdschriften
Zoek een boek
Tip een vriend
Adverteren
Contact
Woensdag 1 februari 2023 - 10:53

COACHING

Wat houdt coaching in?
Coaching is een middel om het beste uit jezelf te halen en zo met jezelf om te gaan dat je jouw leven en werk hierbij passend inricht. Eventuele belemmringen hiervoor worden nader bekeken en zo mogelijk opgeheven.

In een aantal gesprekken onderzoek je met je coach vragen die je hebt rondom werk. Dat kunnen veel verschillende vragen zijn, bijvoorbeeld: loopbaanvragen, keuzevragen, energie -of vitaliteitstekort, balans tussen werk/prive, wat zijn mijn competenties eigenlijk, conflicten, moeizame communicatie, stress gevoelens, enz.

Naar boven
Hoe helpt coaching mij aan werk dat bij mij past?
Coaching kan bijdragen aan een beter zicht op wat je het liefste doet en het beste kan: welke bezigheden geven je energie en maken je blij? Welke functies passen daarbij en hoe kun je belemmeringen om een dergelijke functie te krijgen opheffen (zelfsturing).

Alle vragen die voor jou hiermee te maken hebben kun je inbrengen.

Coaching draagt bij aan een groter zelfbewustzijn en geeft middelen om je leven en werk in te richten naar jouw wensen.

Naar boven
Wie betaalt coaching?
1 Misschien je werkgever als je een baan hebt. Steeds meer werkgevers zijn bereid om te investeren, zodat werknemers werk doen dat aansluit bij hun competenties. Hierdoor blijven medewerkers zich ontwikkelen, wat in het voordeel is van de werkgever.

2 Via de gemeente of UWV is het mogelijk om, als je niet(meer) werkt, vanwege conflict, ziekte of burn-out, professionele coaching aan te vragen. Dit geldt ook als je werkloos bent of in de bijstand zit.

3 Zelf betalen.

Naar boven
Ik wil me omscholen tot coach. Hoe pak ik dat aan?
Als eerste is het belangrijk om te weten of je afhankelijk bent van je inkomen. Er zijn diverse opleidingsmogelijkheden, zowel in deeltijd als in de dag. Voordeel van een deeltijd opleiding (avond uren) is dat je meer kans hebt om bij leeftijdsgenoten in de klas te zitten en er wordt een groter appel gedaan op de zelfstandigheid. Bij de dagopleiding kom je al snel terecht bij mensen die net van de middelbare school zijn.

Een goede manier om te onderzoeken wat het vakgebied inhoud is het lezen van de werkervaringen op deze site. Je kunt ook een persoonlijk gesprek aangaan met een coach bij jouw in de buurt.

Momenteel wordt de vraag naar coaches binnen organisaties steeds groter. Een opleiding die daar bij past is die van mediator. Iemand die bemiddelt tussen werkgever en medewerker in conflicten of bij het zoeken naar andere functies.

Naar boven
Meer informatie over persoonlijke coaching
Ben je op zoek naar meer informatie over individuele coaching, kijk dan ook eens bij deze artikelen:
- Loopbaancoaching persoonlijke begeleiding
- Loopbaanplanning carrière
- Carrièrehulp door loopbaanadviseur
- Loopbaanadvies, de kosten van begeleiding

Naar boven


Toevoegen aan favorieten
Coaches