Home
Beroepskeuzetest
Studiekeuzetest
Iq-test
Vacaturebank
Database beroepen
Functiecategorie
Branche
Mijn beroep...
Opleidingen
MBO opleidingen
HBO opleidingen
Universitair
Veelgestelde vragen
Beroepskeuze
Coaching
Loopbaanadvies
Outplacement
Reintegratie
Solliciteren
Studeren
Uitzendwerk
Werkloosheid
Documentatie
Nieuwsarchief
Tijdschriften
Zoek een boek
Tip een vriend
Adverteren
Contact
Woensdag 30 november 2022 - 18:46
Boeken over loopbaan, psychologische tests, solliciteren, burn-out ...

Wij hebben een overzicht gemaakt van populaire boeken op het gebied van werk en opleiding. Interessante boeken kun je hier rechtstreeks bestellen. Klik daarvoor op het boek van jouw keuze, of zoek het boek met het zoekvenster. Je komt dan op de site van van Bol.com. Betaling en levering lopen via Bol. Betalen kan zowel met je credit card als na levering, per acceptgiro.

Zoek een (studie)boek

Maak een keuze uit de volgende onderwerpen:
1. Solliciteren
2.
Psychologische tests
3.
Loopbaan algemeen
4.
Burnout
5.
Werkdruk

Boeken over solliciteren

Sollicitatiegesprekken voor Dummies<br>Douglas Kennedy & Joyce Lain Kennedy Sollicitatiegesprekken voor Dummies
Douglas Kennedy & Joyce Lain Kennedy

Gieren de zenuwen door je lijf bij een sollicitatiegesprek? Ontspan je! Deze handleiding staat boordevol nuttige tips en voorbeelden. Je leest hier hoe je van je sollicitatiegesprek een succesnummer maakt waarmee je gegarandeerd die felbegeerde baan in de wacht sleept.
 
   
Het complete handboek solliciteren<br>Raymond Briels Het complete handboek solliciteren
Raymond Briels

Raymond Briels is van mening dat door de juiste voorbereiding en instelling het sollicitatieproces heel wat succesvoller kan verlopen. Hij beschrijft in dit handboek van A tot Z alle facetten die noodzakelijk zijn om succesvol een sollicitatieprocedure te doorlopen
   
Alles over salarisonderhandelingen<br>J.J.R. van Minden Alles over salarisonderhandelingen
J.J.R. van Minden

Bent u op zoek naar een (nieuwe) werkkring? Vroeg of laat zult u met de werkgever over zaken als arbeidscontract en salaris moeten spreken!
Bent u tevreden en gelukkig in uw huidige functie? U zult waarschijnlijk vaak genoeg denken aan een verbetering van uw inkomen! Maar onderneemt u actie? Alles over salarisonderhandelingen is al jarenlang een bekende titel en vormt de beste leidraad voor iedereen die met dit onderwerp bezig is.
   
Solliciteren op z'n Nederlands<br>Wim Bloemers & A. Tempelaar Solliciteren op z'n Nederlands
Wim Bloemers & A. Tempelaar

Dit boek is voor jou geschreven. Het staat vol tips en uitleg over Nederlandse sollicitatieprocedures: waar en hoe je moet beginnen met zoeken naar een baan, hoe je een goed cv schrijft, hoe je succesvol sollicitatiegesprek voert, en nog veel meer. Als je dit boek gelezen hebt, kun je de baan vinden die past bij wat jij wilt en wat jij kunt.
   
100 succesvolle sollicitatiebrieven<br> 100 succesvolle sollicitatiebrieven
De sollicitatiebrief is vaak het eerste contact van u met uw toekomstige werkgever, Aangezien eerste indrukken erg belangrijk en vaak bepalend zijn voor succes of falen, dus voor het wel of niet uitgenodigd worden voor een sollicitatiegesprek, moet uw sollicitatiebrief voldoen aan een groot aantal specifieke eisen.
Dit boek zal ervoor zorgen dat uw brieven op een perfecte wijze aan deze eisen voldoen en dat uw sollicitatiebrieven succesvoller worden.
   
Solliciteren is werken / druk 4<br>Gerrit Lettinga Solliciteren is werken / druk 4
Gerrit Lettinga

Solliciteren is werken is een praktische handleiding solliciteren voor iedereen, met of zonder werkervaring. Het boek geeft gerichte adviezen en goede tips voor elk aspect van een sollicitatie, zodat kandidaten in staat zijn een compleet beeld van zichzelf te geven.
Het boek bevat handige invullijsten die leiden tot een scherp beeld van sterke en zwakke kanten, capaciteiten en wensen.
   
Baanbreker<br>N. Lore Baanbreker
N. Lore
   

Boeken over psychologische tests

Alles over psychologische tests<br>J.J.R. van Minden Alles over psychologische tests
J.J.R. van Minden

Bij het verschijnen van de eerste druk van Alles over psychologische tests brak groot tumult los. De boodschap van dit boek was: testkandidaat, laat je niet willoos naar de slachtbank voeren en bereid je goed voor, want daarmee verbeter je je resultaten. Alle keukengeheimen van de testdag werden prijsgegeven.
   

De kleine assessmentgids<br>Wim Bloemers

De kleine assessmentgids
Wim Bloemers

Assessment betekent niet meer dan het in kaart brengen van zaken of eigenschappen, maar in de hier bedoelde betekenis gaat het vooral om persoonlijke eigenschappen, met andere woorden: in een assessment worden uitspraken gedaan over wat voor soort persoon je bent en hoe je in elkaar zit. In de praktijk betekent dit dat je te maken kunt krijgen met de volgende middelen: interviews; persoonlijkheidsvragenlijsten; intelligentietests; praktijkopdrachten; rollenspelen.
   
Alles over assessmentcenters<br>J.J.R. van Minden Alles over assessmentcenters
J.J.R. van Minden

Alles over assessment centers beschrijft de praktijk van assessment. Het staat boordevol adviezen over hoe je je in groepen kunt onderscheiden als leider, hoe creatief te zijn, toneel te spelen en effectief 'time management' te bedrijven op de testdag. Het assessment center kent na lezing van dit boek geen geheimen meer.
   
Test jezelf<br>William Bernard & Jules Leopold Test jezelf
William Bernard & Jules Leopold

Wat is je IQ? Kun je logisch denken? Ben je muzikaal begaafd? Hoe groot is je technisch inzicht? Ben je een goede minnaar?
Beantwoord de vragen in dit boek en meet je IQ, aanleg en persoonlijkheid. Bijzonder nuttig bij het maken van keuzes in studie en beroep.
   
Slagen voor elke psychologische test<br>Peter Weiler Slagen voor elke psychologische test
Peter Weiler

Slagen voor elke psychologische test geeft u de ultieme training waardoor u gegarandeerd een aanmerkelijke voorsprong neemt. U leert volgens welke principes de verschillende tests zijn opgebouwd, waardoor u zich doelmatiger kunt voorbereiden.
   
Assessment doen<br>Bas Kok & Ferry de Jongh Assessment doen
Bas Kok & Ferry de Jongh

Assessment doen: hoe kom je voor de dag? Wat zit erin, wat haal je eruit? En bovenal: hoe werkt het voor jou?
Na het lezen van Assessment doen ­ Hoe werkt het voor jou? weet je niet alleen alles over assessments. Je leert ook hoe het assessment een waardevol onderdeel van je loopbaan kan zijn.
   
De kleine assessmentgids<br>Wim Bloemers De kleine assessmentgids
Wim Bloemers

De arbeidsmarkt is volop in beweging en werknemers en -gevers stellen steeds hogere eisen aan de samenwerking. Steeds vaker horen we van mensen die een stap in hun loopbaan overwegen, dat ze een 'assessment' moeten doen.
Wat is assessment nu precies? Assessment betekent niet meer dan het in kaart brengen van zaken of eigenschappen, maar in de hier bedoelde betekenis gaat het vooral om persoonlijke eigenschappen, met andere woorden: in een assessment worden uitspraken gedaan over wat voor soort persoon je bent en hoe je in elkaar zit.
   

Boeken over loopbaan

Genieten van je werk...hoezo?<br>Miller, A.F. Genieten van je werk...hoezo?
Miller, A.F.

Iedereen heeft een baan. Of het nu thuis is of bij een werkgever. Iedereen heeft een unieke set capaciteiten en vaardigheden. Deze competenties zijn een belangrijk onderdeel van het motivatiepatroon. Andere onderdelen zijn het onderwerp of vakgebied waarin iemand geinteresseerd is, de werkomstandigheden en werkrelaties waarin iemand zich prettig voelt en goed functioneert en de centrale drijfveer, datgene wat iemand een gevoel van vervulling en voldoening geeft. Door inzicht te krijgen in het eigen motivatiepatroon, kan men zijn baan erop aanpassen.
   
100 Loopbaanversnellers<br>J. Arets & V. Heijnen 100 Loopbaanversnellers
J. Arets & V. Heijnen

100 Loopbaanversnellers helpt je het beste uit jezelf te halen, en te kiezen voor de loopbaan die bij jou past. Tips, best practices en prikkelende citaten motiveren je om te werken aan je visie en je doelen. Toets je zelfbeeld, zorg ervoor dat je feedback krijgt en ontwikkel je loopbaancompetenties. De 100 loopbaanversnellers zullen je verrassen en aan het denken zetten. Maar vooral zetten ze je aan het doen! Haal eruit wat jij nodig hebt en ga daarmee aan de slag. Want je loopbaan, die maak je zelf! Het beste uit je leven halen.
   
Carriereverandering voor Dummies<br>Carol L. MacClelland & Deke MacClelland Carriereverandering voor Dummies
Carol L. MacClelland & Deke MacClelland

Ooit eraan gedacht om de baan waar je al jaren over droomt werkelijkheid te laten worden? Carol L. McClelland laat je nadenken over wat je sterke punten zijn, wat je werkelijk wilt en hoe je dit kunt bereiken. Ze leert je een actieplan opstellen waardoor je de moed krijgt de sprong in het diepe te wagen en je droom uit te laten komen. Richard N. Bolles, auteur van Welke kleur heeft jouw parachute?, noemde dit een van de beste boeken over carrièreverandering.
   
Alles over loopbaanplanning<br>J.J.R. van Minden Alles over loopbaanplanning
J.J.R. van Minden

Een loopbaan is de eigen verantwoordelijkheid geworden van iedere werknemer. Uitgegroeid, opgebrand, uitgeblust of om andere redenen op zoek naar een andere (loop)baan? Dit boek verschaft instrumenten om de eigen loopbaan te ontwikkelen.
Het boek staat boordevol adviezen en oefeningen en is bestemd voor zowel starters op de arbeidsmarkt als werknemers die al jaren een baan hebben.
   
Eerste Hulp Bij Ontslag<br>M.E.J. van Gelderen Eerste Hulp Bij Ontslag
M.E.J. van Gelderen

Ontslag is een fenomeen waar bijna iedereen vroeg of laat wel eens mee te maken krijgt. Het roept bij de betrokkenen altijd veel emoties op en zeker in economisch mindere tijden is ontslag aan de orde van de dag. De complexe regelgeving op het gebied van het ontslagrecht is moeilijk te doorgronden en leidt vaak tot misverstanden.
   
Coach jezelf naar succes<br>Talane Miedaner Coach jezelf naar succes
Talane Miedaner

Wil je meer uit jezelf, je leven, je werk halen? Wil je meer tijd hebben, succesvoller zijn, meer voldoening ondervinden? Coaching is de nieuwste en uiterst effectieve manier om je doelstellingen te bepalen en te realiseren. 'Coach jezelf naar succes' is je eigen persoonlijke coach, die je leert inzicht te krijgen in wat echt belangrijk is in je leven en wegen te vinden om daarnaar te leven.
   
Wat is jouw excuus?<br>J.P. Foppe Wat is jouw excuus?
J.P. Foppe

Heb je wel eens geprobeerd met je voeten een ei te bakken, je zonder handen aan te kleden of auto te rijden met je voeten? De Amerikaan John Foppe is zonder armen geboren en komt dagelijks tal van dit soort dingen tegen die voor anderen heel gewoon zijn maar voor hem soms onoverkomelijke obstakels vormen. Hij moest al vroeg zijn beperkingen accepteren maar heeft zich er niet bij neer gelegd en van de nood een deugd gemaakt.
   

Boeken over burnout

Hoe ga je een burn-out te lijf<br>B. Bronsberg & N. Vestlund Hoe ga je een burn-out te lijf
B. Bronsberg & N. Vestlund

Barbaro Bronsberg en Nina Vestlund hebben allebei zelf een burn-out gehad. Inspirerend en humoristisch geven ze tips hoe je grenzen kan stellen en nee zeggen, of juist ja. Ook wijzen ze op het belang van ontspanning en luisteren naar je lichaam vanuit een heelheidsperspectief.
   
Weer aan de slag na een burn-out<br>M. Kjellman & L. Hammarback Weer aan de slag na een burn-out
M. Kjellman & L. Hammarback

Voel je je helemaal opgebrand door je werk en zit je ziek gemeld thuis in de hoop weer de oude te worden? Dan ben jij een van de vele werknemers met een arbeidsgerelateerde burn-out. Je voelt je waarschijnlijk moe, futloos en ellendig. Je begrijpt misschien niet hoe het kan dat dit juist jou is overkomen en je vraagt je af: wat nu? Gewoon een paar weekjes rustig aan doen en dan snel terug naar je werkkring?
   
De rups die al een vlinder was<br>A. Ischa De rups die al een vlinder was
A. Ischa

Het persoonlijke verslag van een vrouw die een weg zoekt uit haar burn-out.
Op heldere directe wijze vertelt Anna Ischa over haar gevoelens en gedachten. Ze beschrijft haar diepste angsten en grootste wensen. Haar onzekerheden en tekortkomingen. De diepe dalen waar ze doorheen gaat en de moeite die ze doet om hier weer uit te klimmen. Haar eenzaamheid en gevoelens van onvermogen. Maar ook de kleine en grote dingen die haar overeind houden.
   
Behandelingsstrategieen bij burnout / druk 2<br> Behandelingsstrategieen bij burnout / druk 2
De belangstelling voor burnout blijft groot. Sinds in 1996 het boek Behandelingsstrategieën bij burnout verscheen is de wetenschappelijke belangstelling voor oorzaken, diagnostiek en behandeling van burnout zodanig sterk toegenomen dat een grondige herziening van dit standaardwerk noodzakelijk is.
   
Van burn-out ... ... naar heelheid<br>Karen M. Hamaker-Zondag Van burn-out ... ... naar heelheid
Karen M. Hamaker-Zondag

'Het meisje zonder handen' is een prachtige symbolische weergave van de hedendaagse burn-out problematiek en van de onbalans tussen mannelijke en vrouwelijke waarden in onze cultuur. In dit boek belicht Karen stap voor stap de diepere wijsheid van het sprookje over het 'onthande' vrouwelijke toe aan de hand van maatschappelijke verschijnselen en psychische dynamieken, waarbij ze onverwachte en nieuwe invalshoeken geeft, en tevens laat zien hoe je 'je eigen handen terugkrijgt', zodat je je leven écht in eigen hand kunt gaan nemen.
   
Het Voetstuk<br>Marcel Pieterman Het Voetstuk
Marcel Pieterman

Marcel Pieterman neemt ons mee in de leef- en gevoelswereld van Paul Kimme nieuwe projectmanager bij Honsbold International. Een nieuwe baan, dus nieuwe kansen. Dat laatste blijkt echter heel anders uit te pakken voor Kimme, die zijn privé-leven door de zakelijke beslommeringen ook in een neerwaartse spiraal ziet terechtkomen. Zijn vriend Tim en andere raadslieden uit onverwachte hoek, leren hem dat hijzelf de sleutel is tot zijn eigen succes...
   
Stress : wat kan ik er zelf aan doen ?<br>Frits Koster Stress : wat kan ik er zelf aan doen ?
Frits Koster

Dit boek geeft inzicht in de vele aspecten van stress, in hoe we er - met vallen en opstaan - op een vaardige manier mee kunnen leren omgaan en in hoe we eventuele burnoutklachten kunnen voorkomen.
Op een eenvoudige en heldere manier beschrijft Frits Koster een aantal vormen van stress die we heden ten dage kunnen ervaren. Ook wordt ruim aandacht besteed aan de verschillende oorzaken van stress en aan diverse stressgerelateerde ziektes.
   

Boeken over werkdruk

Prioriteiten<br>Stephen R. Covey, A. Roger Merrill & Rebecca R. Merrill Prioriteiten
Stephen R. Covey, A. Roger Merrill & Rebecca R. Merrill

Covey raakt in dit boek de kern van de problematiek waar velen in hun leven mee worstelen. Ze vragen zich af of er wel voldoende evenwicht is tussen werk en privéleven, of ze niet geleefd worden door principes van efficiëntie en resultaten in plaats van prioriteiten die ze zelf stellen. Covey laat in dit boek zien dat time-management niet leidt tot een zinvol of kwalitatief bestaan. Hooguit leidt het ertoe dat mensen allerlei zaken sneller en beter doen. Maar de keuze voor wat we werkelijk willen doen en waarom we dat willen doen, blijft daarmee op de achtergrond.
   
Wat maak ik van mijn leven?<br>Ed Nissink Wat maak ik van mijn leven?
Ed Nissink

Wat is werkelijk vrij zijn? Vaak houden we ons bewust of onbewust - aan allerlei normen en conventies, waar we eigenlijk niet achter staan. Of we gedragen ons zoals anderen vinden dat we ons zouden moeten gedragen, zonder het zelf echt te willen. Er overkomt ons van alles, waardoor we het gevoel hebben geleefd te worden, 'slachtoffer' van de omstandigheden te zijn.
   
De pocket van de RUST<br>Paul Wilson De pocket van de RUST
Paul Wilson

Moe, een opgejaagd gevoel en vage pijn. Komt u dit bekend voor? En wilt u dat veranderen? Dé oplossing is rust. Paul Wilson, goeroe op het gebied van de rust, beschrijft 120 succesvolle technieken om lichamelijk én geestelijk te ontspannen. Zijn beproefde methodes zijn ontleend aan onder meer psychotherapie, zelfhypnose, acupressuur en meditatietechnieken. Ook geeft hij praktische voedingsadviezen en massagetips. Zo leert u zich in alle mogelijke situaties van stress en spanning te bevrijden. Een aanrader voor iedereen die de kwaliteit van leven belangrijk vindt.
   
Hoe overleef ik mijn collega's ?<br>Jan Yager Hoe overleef ik mijn collega's ?
Jan Yager

Werk beslaat een belangrijk deel van je leven. De mensen met wie je samenwerkt heb je meestal niet voor het uitkiezen. Hoe ga je om met collega's en met je baas, ook als ze lastig zijn? Daarover gaat het boek 'Hoe overleef ik mijn collega's?' Jan Yager typeert de bijzondere relatie met mensen op je werk als 'collegaschap' ('workship'). Een collega is meer dan een kennis, maar collegaschap gaat meestal minder diep dan vriendschap. Yager geeft praktische adviezen en helpt je veertien typen 'vijanden' op het werk te herkennen. Dit boek is gebaseerd op onderzoek onder 400 mannen en vrouwen, en op ruim honderd interviews. Een zelfhulpboek dat werkt.
   
Kantoorlog<br>Martijn Vroemen Kantoorlog
Martijn Vroemen

In dit boek wordt verteld en verklaard wat er mis gaat in Kantoren en hoe Kantoorbewoners daar ongelukkig van worden. Hoe zij klagen, zich beklagen en elkaar aanklagen. En vooral: waarom ze dit alles in stand houden. Dit boek is een aanklacht tegen ongeluk in organisaties. Er wordt aangetoond dat het niet 'gewoon' is wat er gebeurt in Kantoren, dat niet mensen maar organisaties arbeidsongeschikt zijn. Er wordt in dit boek ook gezocht naar oplossingen, naar ontsnappingsrichtingen.
   
Assertief op het werk<br>C. van Dijk Assertief op het werk
C. van Dijk

Tijdens een vergadering niets durven zeggen. Werk aanvaarden waar u eigenlijk geen tijd voor hebt. Met een grote boog om conflictsituaties heen lopen. Dit soort sub-assertief gedrag kan het u in werksituaties knap lastig maken. Veel mensen doen zichzelf te kort, omdat zij bang zijn anderen te kwetsen. Als u zich assertief gedraagt laat u uw gedachten, wensen en gevoelens zien op een manier die uw relaties met anderen niet in gevaar hoeft te brengen. U beweegt zich vrijer en u kunt meer richting geven aan uw leven. Dit boek helpt u bij het nemen van die eerste drempels.
   
Het managen van geschillen thuis en op het werk<br>D. Dana Het managen van geschillen thuis en op het werk
D. Dana

Een mediator is een onpartijdig bemiddelaar, die bij het oplossen van conflicten zorgt dat de emoties en belangen van de conflictpartijen een juiste plaats krijgen. Bij doe-het-zelf-mediation wordt de rol van de bemiddelaar door de conflictpartijen zelf vervuld. Deze uitgave gaat over de rol van de (doe-het-zelf-)mediator. Via een vierstappenplan vertelt de auteur (met voorbeelden) hoe problemen opgelost kunnen worden.
   

 Toevoegen aan favorieten
Plaats nu je CV online
Populaire opleidingen

Gezondheidszorg

Marketing/communicatie

Psychologie

Administratie en economie

ALLE OPLEIDINGEN